miercuri, 17 mai 2017

DUELUL

     Nu, nu este vorba despre filmul Duelul, un film extraordinar, cu Woody Harrelson și Liam Hemsworth, în rolul șerifului, film difuzat de Cinemax 2, un foarte bun canal de filme.
     Nu, nu ne ducem în lumea filmului; rămânem în realitatea imediată, care de foarte multe ori bate filmul, nu și pe cel de mai sus, ce e drept, care e unul cum nu vedeți des, având și un titlu captivant.
     La un duel am asistat și noi astăzi, între judecătorul Cristi Danileț, nemulțumit de dezvăluirile lui Dan Andronic, și acesta din urmă, care ridică mănușa, fără ezitare.
     Despre ce e vorba?
     Rezumatul ultimului episod din serialul Noi suntem Statul, de Dan Andronic, l-am făcut în postarea precedentă, intitulată Patimile după Andronic (V). Danileț reacționează la dezvăluirile lui Andronic, dându-l în judecată pe ziarist, sub pretext că ”nu am sustras, copiat, stocat, dezvăluit informații cuprinse în notele consultate de mine din arhiva SIPA.” (s.n.)
     Așa să fie?
     În duelul care a început deja, Andronic îl prinde pe Danileț cu garda jos de cel puțin trei ori.
     O dată când spune că nu a dezvăluit nimănui și nicăieri informații din dosarele SIPA; rețeaua WikiLeaks a divulgat de mult că oficiali ai Ambasadei SUA au fost informați de Danileț despre conținutul unor dosare SIPA, și Andronic are ce și de unde cita.
     Dar mult mai important decât informația WikiLeaks mi se pare faptul că, odată desființat SIPA, la inițiativa Ministrei Monica Macovei, miile de documente NU AU FOST PREDATE ARHIVELOR NAȚIONALE, așa cum se stipula în Hotărârea de Guvern. Lăsând la o parte încălcarea arogantă și grosolană a Legii, ne interesează unde au fost trimise și unde au ajuns documentele sau copiile lor. Cum a fost posibilă o asemenea prădăciune, comisă de chiar oamenii legii și cum putem admite să trăim într-o țară în care analiști și intelectuali să aibă pretenții mai mari de la penali decât de la cei plătiți să aplice legea: peștele se curăță de la cap și tot de acolo se-mpute!
     Mai sunt și suspiciuni rezonabile, de care Andronic se poate servi: când comisia formată din doar doi oameni - Danileț și Dumitriu - lucra la arhivele SIPA, funcționarea camerelor de supraveghere video, nelipsite la simulările de bac ce se fac prin licee, nu mai vorbesc la examenul propriu-zis, s-a defectat și defectă a rămas timp de trei luni, cât să nu se vadă dacă domnul Danileț a copiat sau nu vreun document și, în genere ce-au mai făcut dânșii pe- acolo. RASIROM, firmă a SRI, care montase camerele, AVEA OBLIGAȚIA SĂ VINĂ SĂ LE REPARE ÎN CEL MULT 24 DE ORE. Nu au făcut-o nici în trei luni!!! Why? - îl întreabă acum Andronic pe Danileț, în timp ce-i fixează spada în beregată - Why?!
     Uitați-vă și la susținătorii DNA, care făceau ca trenul acum două luni, uitați-vă la ei cum tac! Dar uitați-vă la ei cum tac!!! Sunt îngroziți! Au dulapul plin de cadavre. Nu simțiți duhoarea? Operațiunea SIPA s-a repetat de-a lungul țării, timp de 27 de ani, și în forme mai mici, dar tot de cadavre e vorba și ei tac acum și cugetă cum vor arăta Patimile după Andronic în săptămânile ce vin.
     Hai, Dan Andronic! Hai, Dan Andronic!
     Jos corupția din Justiție!
     (Citiți pe pagina mea de facebook și postările lui Danileț și Dan Andronic.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu