sâmbătă, 2 octombrie 2010

Cum se înşurubează un bec pedelist?

La Congresul tinerilor social-democraţi s-a glumit şi s-au spus bancuri. Adrian Năstase, autorul celui mai bun blog în limba română (vezi articolul recent "Societatea: povara sau esenţa unui stat?" - excelent) a lansat un banc despre cum înşurubează PDL-ii un bec. Bancul mi s-a părut cam lung şi destul de greu de urmărit de către "intelectualii" din guvernul domnului Boc. Avem acolo specia de intelectuali cărora trebuie să li se facă semn când au voie să râdă, să vorbească, să gândească sau să ia pe loc repaus. Pentru că mai toţi membrii PDL şi, hotărât, toţi intelectualii lui Băsescu stau, obositor de mult, în poziţie de drepţi, îmi face plăcere să citez pentru cititorii mei explicaţia DEX-ului la sintagma "pe loc repaus": "comandă militară indicând ieşirea din poziţia de NEMIŞCARE a soldatului şi adoptarea unei poziţii MAI LIBERE".(s.n.)Sigur, între politicienii portocalii şi intelectualii de aceiaşi culoare, politicienii sunt cei de la care poţi aştepta să se trezească într-un târziu şi să ia atitudine. În ce-i priveşte pe intelectualii portocalii, aceştia "vor rezista prin cultură" chiar şi după ce se vor trage în stradă primele focuri de armă, admiţând că s-ar mai uita atunci sau că se uită acum cineva în gura lor. Dar lor nu le pasă: şi-au creat armate întregi de oameni plătiţi cu banii furaţi de la bugetari care să scrie, să se laude între ei şi să se năpustească, precum lăcustele pe lanul de grâu, pe forumul jurnaliştilor şi politicienilor din Opoziţie, care, în sondaje, sunt mult mai bine plasaţi decât Puterea şi atunci de unde atâta înverşunare din partea unor "simpli cititori", pe gratis?!?
Nu am notat bancul spus de domnul Năstase, dar voi scrie aici altul despre cum înşurubează PDL-ii un bec. La domnul Năstase intrau în acţiune zece PDL-i, eu am redus numărul lor la cinci: unul se suie pe masă şi, cu încrâncenare, ţine becul fixat în dreptul duliei. Dacă acela este domnul Boc, pe masă se pune şi un scaun pentru ca micul Boc să ajungă la dulie. Alţi patru PDL-i se vor posta la colţurile mesei şi, cu frenezie, vor învârti masa, împingând de colţuri.
Cam în acelaşi fel se conduce şi ţara în acest moment şi, în loc să fie plătit un singur PDL-ist pentru înşurubarea becului, sunt plătiţi cinci. De aceea s-au şi tăiat salarii; de vină este operaţiunea de înşurubare a becului în PDL. Şi, deşi lefurile au fost sfârtecate cu 25 de procente, la buget nu se colectează chiar NIMIC, fiindcă toţi banii, dar toţi se duc în buzunarele celor patru PDL-işti care, cu frenezie, împing de colţuri, rotindu-l pe Boc în GOL.
Acum, à propos de PSD-işti, au avut şi aceştia, ca tot omul aflat la Putere, păcatele lor cât timp au guvernat, dar, măcar, nu râdea nimeni de ei c-ar fi fost proşti. Este ciudat cum cei mai intelectuali fii ai ţării puiază numai guverne de "tâmpiţi". (Scuzaţi vorba proastă; am cules-o din discursul domnului PDL-ist Cezar Preda care-i gratula pe cei aflaţi la un moment dat în studioul Realitatea TV cu termenii "inconştienţi, tâmpiţi şi criminali."
Criminală e prostia care ucide, iar victimele se prefigurează deja la orizont. În tot acest timp, în loc de orice răspuns, domnul Boc este rotit în gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu