vineri, 15 ianuarie 2016

15 IANUARIE - ZIUA LUI MIHAI EMINESCU ȘI A CULTURII NAȚIONALE







Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis a vorbit din nou despre necesitatea unei culturi a succesului, sau despre schimbarea mentalităților în cultură și în educație.
O cultură a succesului în România?
Ideea este frumoasă și revoluționară. Am apreciat-o și în campania electorală. O cultură a succesului implică schimbarea mentalităților: o cultură declarată a succesului, bazată pe talent, voință, onestitate, toate antrenând performanța, ar duce la descătușarea energiilor creative, ceea ce la noi nu există nici măcar ca iluzie, ar duce la mai multă deschidere și onestitate în cadrul raporturilor interumane și interculturale și ar înlocui politica subterfugiilor și a dublei măsuri cu o competiție deschisă și onestă, în căutarea unui succes dorit, care trebuie să existe.
Concret, la noi, în timp ce, pe hârtie, se laudă și se recomandă jurământul de castitate, sărăcie și supunere, în viața reală, se fură tot ce se poate fura, inclusiv portofelul. Iar subterfugiile și politica dublei măsuri nu duc nicăieri: nici măcar la pușcărie.
E prea subtil?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu