miercuri, 24 august 2011

CETATEA OMIZILOR

                                   INVAZIA  OMIZILOR  ÎN  SECTORUL 3



Peisajul ar părea selenar dacă n-ar fi mai rău. Copaci întregi sunt devoraţi de omizi. Corola, odinioară verde, este acum de-un alb-murdar. Teritoriul cucerit şi distrus devine prizonierul unei pânze ca de păianjen. Omizile zburdă prin pomi, pe trotuare şi, mai nou, în Sectorul 3, pe plasele de la ferestrele noastre.
Suntem terorizaţi de omizi.
Capitala este năpădită de ţânţari, căpuşe şi omizi. Dar, dacă până ieri era doar mizeră şi ameninţătoare pentru viaţa şi sănătatea noastră, astăzi, omizile o fac să fie sinistră. Suntem totuşi în Sectorul 3, în ceea ce ieri era încă numit Veneţia sau Negoiţa capitalei, iar astăzi nu ai unde să pui piciorul că striveşti ori un kkt, ori o omidă.
Nu ştiu cine ar trebui să pulverizeze insecticide deasupra oraşului sau sectoarelor: primarii de sector sau primăria capitalei? - respectiv Negoiţă sau Oprescu?  Dar ştiu că după invazia dezgustătoare de omizi de anul acesta, după invazia periculoasă de ţânţari  şi după invazia ruşinoasă de căpuşe, dacă oamenii acestui oraş ar fi civilizaţi, nici Negoiţă, nici Oprescu nu ar mai avea ce căuta în vreo primărie.
Aici nu este vorba că nu s-au făcut autostrăzi Nord-Sud, aici este vorba că insecte foarte periculoase şi dezgustătoare agravează mizeria unei capitale oricum scârbos de murdare.
O mizerie agresivă. Cu care nu poţi lupta: braţele noastre, insecticidele noastre, resursele noastre se dovesesc neputincioase în faţa miilor de copaci selenari cu corola cucerită de omizi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu