luni, 31 iulie 2017

Șalău meunière, ce părere aveți?





Pește meunière înseamnă pe românește ”tăvălit prin făină”. Iar făina ne duce cu gândul la moară, peștele fiind, care va să zică, pregătit în stilul morăriței, cum ar veni ”nimic fără făină”. Fileurile merg cel mai bine pregătite în felul acesta.
Urmează partea a doua: ce facem drept garnitură?
Eu vă propun trei rețete, ultima fiind preferata mea, de dată aceasta.
Șalăul meuniere se poate face cu ciuperci, călite cu ceapă,  roșii pasate și un pic de usturoi sau cu fasole verde și ceva mai mult usturoi, adăugat la sfârșit, la câteva minute după ce cratița s-a ridicat de pe foc.
Astă-seară eu însă vă propun o mâncare mai prietenoasă cu stomacul: șalău cu broccoli, cartofi fierți, unt și smântână. Alegeți broccoli verde și grăbiți-vă să-l gătiți. Apa în care a fiert cu sare, puneți-o într-un termos și consumați-o până la ultima picătură. Broccoli conține sulforafan și glucosinolat, care vindecă ulcerul și chiar boli mai grave. Puneți la fiert și tulpinile. Buchețelele se pot consuma și crude, în salate, dar e mai bine fiert, fiindcă, prin fierbere, crește numărul de sulforafani, componenta care luptă pentru sănătatea noastră.
Dar nu uitați buna dispoziție pentru că ea, în primul rând, ne menține sănătoși.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu